066 / 99 00 90 info@mbal-ivanrilski.com Ежедневно - денонощно

Послания за надежда и вяра в доброто получиха пациентите и лекарите в МБАЛ „Свети Иван Рилски“-Габрово

Изключително мил детски жест трогна днес пациентите и екипа на болница „Свети Иван Рилски“-Габрово.

След като през юни четвъртокласници от ОУ „Неофит Рилски“-Габрово дариха рисунки за новата габровска болница и чрез творбите си пренесоха своето слънчево настроение в болничните стаи, днес техните съученици от ІII „а“ и III „б“ клас  изпратиха на пациентите и медицинския екип своята надежда и вяра в доброто.

Убедени в лечебната сила на усмивката, малчуганите са изработили пъстри послания, с които пожелават здраве на всички пациенти и сили и кураж на медицинските служители, които продължават да работят всеотдайно в условията на пандемия. И отново показаха колко важно е всички хора да се чувстват обичани и ценени.

„Голямата душа, както и големият огън, се виждат отдалече!“, „Добротата стои по-високо от всички блага!“, „Истински велики са тези, чиито сърца бият за всички!“, „Едно днес струва колкото две утре!“, „Мощният дух спасява отслабналото тяло!“, „Всичко на земята отстъпва пред труда и храбростта!“  са само част от мъдростите, чрез които децата изразяват своята подкрепа и уважение към труда на лекарите.

         

Ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“-Габрово искрено благодари на децата и техните класни ръководители – Мая Стайкова и Руска Колева, за проявената топлина и грижа и им пожелава да бъдат здрави, силни и все така креативни.

 

Екипът благодари и на своите дарители, които продължават да подпомагат функционирането на разкрития COVID-сектор, в който се лекуват пациенти от Габровска област. Благодарение на тяхната подкрепа болничното заведение успява да осигури необходимите количества лични предпазни облекла и защитни средства за персонала и пациентите, кислородни концентратори, дезинфектанти и препарати за почистване на повърхности и др.