066 / 99 00 90 info@mbal-ivanrilski.com Ежедневно - денонощно

МБАЛ “ Свети Иван Рилски Габрово“ разкрива нови работни места

От 1 март 2020 година дежурният неотложен кабинет в Габрово е с нов адрес – бул. „Трети март“ № 9 – в сградата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. В дежурният кабинет, както досега, ще се осъществява извършването на неотложна медицинска помощ за здравноосигурените пациенти от пациентските листи на общопрактикуващите лекари в община Габрово.

Чрез Наредбата за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, са регламентирани начините за осигуряване на достъп до медицинска помощ на задължително здравноосигурените лица извън обявения работен график на практиките.

Общопрактикуващите лекари от община Габрово са сключили за тази цел договор с медицински център, като дейността се осъществява в дежурен кабинет на посочения адрес, където лекари оказват между 20 ч. вечерта и 8 ч. сутринта през работните дни и денонощно през почивните и празничните дни медицинска помощ на здравноосигурените лица по повод остри и изострени хронични заболявания и състояния, при които медицинската помощ не може да бъде отложена във времето, с цел да бъде изпълнена в рамките на утвърдения работен график на лекаря в първичната извънболнична медицинска помощ.