066 / 99 00 90 info@mbal-ivanrilski.com Ежедневно - денонощно

Ултрамодерна техника за лечение на травми и мускулно-скелетни заболявания в отделението по ФМР

Таргетирана радиочестотна терапия за доставяне на висока енергия в тъканите прилагат рехабилитаторите и кинезитерапевтите в болница „Свети Иван Рилски“ на своите пациенти.

Апаратът – BTL-6000 TR-Therapy, е иновативна технология, която доставя високочестотна електромагнитна енергия в желаната тъканна зона, постигайки селективно загряване.

     

Терапията е приятна, тъй като генерираната топлина се разпространява в третираната зона и бързо води до мускулна релаксация, отшумяване на болката и др.

Подобрява метаболизма на тъканите, съдейства за по-бързо зарастване на травматизираната мека тъкан и по-бързата резорбция на хематоми след увреждането.

     

Благодарение на терапията кръвоснабдяването в зоната на отока се увеличава,  лимфните процеси се ускоряват и отокът бързо намалява.

Таргетираната радиочестотна терапия може да бъде съчетана и с мануални техники, като постига моментални резултати директно върху мястото на болката.

Терапията повлиява широк набор от: остри, хронични, спортни травми и мускулно-скелетни заболявания – синдром на замръзналото рамо, мускулни спазми, болезнени точки, миалгия,  тендинит, цервикална болка, постравматичен оток и др.